Kérdése van?
06 30 30 20 755
Ingyenes szállítás
20 000 Ft felett
Az Ön kosara üres.
Ingyenes házhoz szállítás

Székesfehérváron ingyenesen házhoz szállítjuk a rendeléseket, értékhatártól függetlenül.

Csomagjainkat kézbesíti
Facebook

OM MANI PADME HUM mantra:

Tibeti írással:

A hat szótagból álló Om mani padme hum mantra (=imádság) tibeti buddhizmus legismertebb bódhiszattvájához (=olyan ember vagy más lény, akinek célja, hogy Buddhává legyen), Csenrézihez (szanszkritül Avalókitésvara; a szeretet és együttérzés bódhiszattvája) kapcsolható: a mantrát Avalókitésvara négykarú alakjához kötik.

Ez a mantra a tibetiek leggyakrabban használt imádsága, bárki recitálhatja, nem szükséges hozzá a mester előzetes beavatása.

A tibeti buddhisták szerint ha az Om mani padme hum mantrát hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi (Avalókitésvara) hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel. A szöveget gyakran kőbe vésik, és jól látható helyre teszik.

A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza. Azokon a vidékeken, ahol a tibeti buddhizmus elterjedt, nagyszámú kis és nagy kerék található, belül az ima szövegével. Az imamalom használata mindennapos tibeti vallásgyakorlat.

A szótagok külön-külön való értelmezése Őszentsége, a Dalai Láma szerint:

„Nagyon jó, ha gyakran ismételjük az Om Mani Padme Hung mantrát, de miközben ezt tesszük, figyelnünk kell a jelentésére is, mert e hat szótag értelme nagyszerű és egyben hatalmas is.

Az első az Om szótag, amely a gyakorló ember tisztátalan testét, beszédét és gondolkodását szimbolizálja, de egyben a megvilágosodott ember (Buddha) megtisztult testét, beszédét és gondolkodását is.

Az utat ennek eléréséhez a következő négy szótag mutatja meg: A Mani (=drágakő, ékszer) a módszert szimbolizálja: a megvilágosodás önzetlen szándékát, könyörületet és szeretetet.

A Padme(=lótusz) a bölcsességet szimbolizálja.

A megtisztulást a módszer és a bölcsesség osztatlan egységével lehet elérni. Ezt az osztatlanságot szimbolizálja az utolsó Hum szótag.

Összefoglalva: az Om Mani Padme Hum mantra hat szótagja azt jelenti, hogy módszer és a bölcsesség osztatlan egységén alapuló gyakorlattal az ember képes a tisztátlan testét, beszédét és szellemét egy Buddha tiszta testévé, beszédévé és szellemévé átalakítani.”

Karkötők

Om mani mantrás karkötő D

Medálok

Om mani padme hum mantrás medál A

Lakásdekorációk

OM MANI PADME HUM mantra lótuszvirágban - hímzett selyemkép több színben

OM MANI PADME HUM mantra - Hímzett falidísz G

Mantrás imazászló autóba

Mini zászló - Om mani padme hum mantrával

Három kívánság

Régóta keresed és nem találod, amire vágysz? Vagy nem egészen olyant kínálnak, amilyent szeretnél? Írd meg nekünk és ha tudunk, segítünk!

info@katmandu-webaruhaz.hu

Elérhetőségek

E-mail: info@katmandu-webaruhaz.hu

Bar-Pipal Kft.
8000 Székesfehérvár Szőlő u. 69.
TELEFON: 06-30-302-0755
https://katmandu-webaruhaz.hu - Bar-Pipal Kft. - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben